El cicle de grau superior LCB visita Mallorca

El passat mes de novembre l’alumnat i dos professors de Segon de Grau Superior de Laboratori de l’IES Cap de Llevant visitaren diversos laboratoris clínics de Mallorca. Durant quasi tres dies tingueren la possibilitat de visitar les diferents àrees de l’Hospital de Son Espases, Policlínica Miramar i la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears. A més de la bona experiència que van poder experimentar amb les explicacions dels professionals que molt atentament els acolliren, l’alumnat va gaudir al màxim tots els moments del viatge.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Just aterrar, ja ens esperaven a la Clínica Miramar, on ben cordialment es reberen per a fer un recorregut pel laboratori i ensenyar-nos la seva tasca diària i el tractament del diferent tipus de mostres.

El següent dia, a l’Hospital Universitari Son Espases, poguérem visitar les àrees de pre-analítica, bioquímica, hematologia i banc de sang. La magnitud de les instal·lacions i la bona coordinació i organització dels tècnics i facultatius sorprengueren a l’alumnat.

Finalment, aprofitarem el tercer mati per a poder visitar l’àrea d’immunologia de Son Espases i la Fundació de Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears, on ens mostraren tot el recorregut que fa la sang des de el moment de la seva recol·lecció, processament, i obtenció d’hemoderivats. Es va remarcar també la importància i la urgència que té la donació a la nostra Comunitat.

L’alumnat valorà positivament la visita i agraeix molt l’atenció rebuda per part dels professionals que ens atengueren.