Diada de Sant Jordi 2023

Dilluns 24 l’IES Cap de Llevant va celebrar Sant Jordi. A més a més de les activitats organitzades pel Departament de català, la Comissió de Biblioteca i la de Pla lector hem festejat el dia del llibre amb dues propostes que han tingut molt bona acollida: per una banda, es van donar els premis dels dos certàmens literaris convocats, un de microrelats i un altra de poesia i, de l’altra, vam organitzar un contacontes per l’alumnat de 4º d’ESO, Batxillerat i cicles diürns. 

Pel que fa al certàmens, volem agrair sincerament a tot l’alumnat que hi ha participat l’esforç realitzat, la dedicació i el fet de confiar en activitats com aquestes. 

Aquí teniu les persones guanyadores del concurs de Microrelats, que han guanyat 30 euros en material escolar: 

A la Categoria 3r i 4t d’ESO el relat guanyador va ser: La seducció del drac, de Màrius Garcia, de 4t C

A la Categoria Batxillerat i CF hi ha, també, dos textos finalistes: El text guanyador és: Allà on em porti el vent, de  Paula Ferri Pons de 1r CFGS d’Integració social. 

Pel que fa al concurs de poesia alguns premiats van recitar els seus poemes guanyadors. Un plaer escoltar-los!

Aquestes són les persones que van guanyar el concurs:

A la Categoria de 1r cicle d’ESO (1r, 2n i 3r):

El guanyador va ser Dani Hernández de 2º d’ESO.

A la Categoria de 4º ESO, Batxillerat i cicles: 

La guanyadora del concurs de poema de la subcategoria de temàtica lliure va ser Marina Leal de 2n de Batxillerat i de la subcategoria del poema basat en una imatge el premi se’l va endur Laura Ribera de 1r de Batxillerat.

A la Categoria de professorat: 

El guanyador ha estat Carlos Minuchin Vilafranca.

 

Tots els guanyadors van rebre un lot de llibres de poesia dels autors menorquins Jordi Odrí, El llibre que no escric i Isla sin mí  de Conchi Salas, amb una dedicatòria de l’autora. Les categories d’alumnat, a més a més, van rebre una entrada doble per anar al cinema! 

Moltes gràcies a tots els participants per haver donat sentit a aquest certamen i volem animar-vos a tot l’alumnat a participar-hi en futures edicions.

Us compartim també unes imatges i un vídeo del contacontes de Laia Garcia i Sergi Ameller al piano:  “La subtilesa del xiuxiueg”, contes per a l’adultesa. Va ser un plaer comptar amb aquests artistes i la seva proposta tan creativa i original que van saber omplir la Sala Polivalent de literatura i màgia.