Comissió de convivència
Comissió de salut
- Promoure activitats per a salut del nostre alumnat (xerrades, tallers…) en col·laboració amb el centre de salut i la policia local.
- Consulta jove: tots els dimecres, el temps de pati, per a resoldre dubtes relacionats amb tots els àmbits de la salut: física, mental i social.
- Adaptar els protocols adients segons la normativa de la nostra comunitat en quant a la pandèmia de covid-19. Establir les normes aplicables al nostre centre i vetllar pel seu compliment.
- Formar-nos en tècniques de primers auxilis i transmetre aquesta informació a la resta de membres de la comunitat educativa, professors i alumnes.
- Elaborar i actualitzar els informes amb les necessitats dels nostres alumnes del programa d’alerta escolar, per a poder actuar correctament davant qualsevol imprevist, i informar-ne a la comunitat educativa.
Comissió de revista
La comissió de revista s’encarrega d’elaborar Téntol. Aquesta publicació, en format on-line, és el vehicle que dóna a conèixer les activitats que es fan dins el centre a la comunitat educativa i a l’exterior.
Des dels projectes de revista de primer i tercer d’ESO, els alumnes i els seus professors són els redactors que elaboren notícies, reportatges, presentacions o vídeos que publiciten i mostren la feina de les diferents àrees, comissions i projectes de centre.
Tota l’actualitat de l’institut la pots trobar a:
- Facebook: Revista Téntol – IES Santanyi
- Instagram: Tentol_iessantanyi
Comissió de coeducació
A principis del curs 2021/2022 es va crear la comissió de coeducació i està formada per tres membres del claustre de diferents departaments.
L’objectiu és el de transmetre al nostre alumnat que un món igualitari és possible i necessari. La nostra tasca, amb ajuda de tot el professorat, és la de divulgar la justícia social i la igualtat d’oportunitats, amb independència dels factors de gènere, d’identitat o d’orientació sexual.
La nostra comissió es dedica a coordinar i impulsar accions que tenen com a finalitat qüestionar i superar de manera definitiva els estereotips i els rols sexistes que fomenten la desigualtat entre dones i homes.
Educar en la igualtat és la nostra principal raó de ser per poder avançar cap a uns models socials més justos i equitatius.
Comissió Ecocentre
Aquesta comissió sorgeix de la necessitat d’implementar els objectius per el desenvolupament sostenible a tota la comunitat educativa : mesures agroambientals, turisme sostenible, canvi climàtic, gestió de residus …
Actuacions que es duen a terme durant el curs :
- Millorar la gestió de residus del centre ( Concurs aules netes )
- A l’hort: tasques de cultiu, reconeixement de plantes, …
- Fomentar el consum de productes de proximitat
- Fomentar el consum responsable
- Col·laborar amb diverses entitats: Parc natural de Mondragó, comerç just, associació Varietats Locals, …
Troba tota l’actualitat del Projecte Espai Terra a:
- Facebook: Projecte Espai Terra IES Santanyi
- Instagram: EspaiTerraIesSantanyi
Comissió de Normalització lingüística
Està integrada per quatre membres, tres membres del claustre de diferents departaments lingüístics, un dels quals n’és el coordinador, i un membre de l’equip directiu.
Les nostres tasques principals són:
- Presentar propostes a l’equip directiu per a l’elaboració i la modificació del projecte lingüístic de centre.
- Elaborar un pla anual d’activitats per a la consecució dels objectius inclosos en el projecte lingüístic de centre, i per a la formació i l’actualització lingüística del professorat, que formarà part de la programació general anual.
- Assessorar la resta de membres del claustre en les qüestions de tot ordre relacionades amb la normalització lingüística.
- Establir i mantenir contacte amb la Conselleria d’Educació i Cultura, amb els seus serveis i amb altres organismes de les administracions públiques, acadèmics, culturals o similars per tal d’establir relacions i col·laboracions que puguin ajudar a la millor consecució dels objectius del projecte lingüístic de centre i, en general, de la normalització lingüística del centre.
- Comprovar la normalització de l’ús del català en la docència.
- Vetllar perquè tota la documentació i propaganda que arriba al centre sigui exposada en català en els taulons d’anuncis.
- Intentar que les activitats extraescolars, a l’hora de pactar-les, es facin en la seva majoria en llengua catalana.
- Promoure activitats lingüístiques lúdiques en català.
- Estar amb relació permanent amb l’Obra Cultural Balear per tal de dur a terme al nostre centre algunes de les activitats que proposen per incentivar l’ús del català dins el món escolar.
- Seguir de prop l’oferta del programa Viu la Cultura per dur a terme algunes de les activitats didacticoculturals a les quals donen suport.
- Normalitzar l’ús del català com a llengua de relació: vigilar l’adequació i correcció dels escrits que a qualsevol nivell i per a qualsevol mitjà es facin des de l’àmbit de l’institut.
- Organitzar i promoure els Premis Literaris.
- Participar a la festivitat de Sant Jordi.
Comissió d’activitats complementàries i extraescolars
Des de la comissió d’activitats complementàries i extraescolars ens encarreguem d’organitzar i coordinar totes les celebracions, commemoracions, festes, sortides, viatges i altres activitats que es realitzen en el centre.