Homenatge al nostre company Jaume Moragues

Divendres 29 de gener va ser un dia clar, lluminós i càlid, un d’aquells dies encara de ple hivern però que ja insinuen tímidament l’arribada de la primavera. Sota un cel de migdia blau i net, tota la comunitat educativa de l’IES Sineu va voler retre un sentit i merescut homenatge al nostre company Jaume Moragues, que ens va deixar ara fa justament un any. 

 

La situació sanitària havia causat l’ajornament d’aquest acte en diverses ocasions però el centre no va voler esperar més i va decidir fer-lo, tot seguint les normes vigents. Per tant, a l’acte només hi van poder assistir la família més propera i els companys amb qui en Jaume va compartir prop dels vint anys que va treballar a Sineu, impartint la matèria d’Educació Física. No cal dir que hi va haver un gran nombre d’antics companys a qui hauria agradat ser-hi però que no van poder per mor de la situació actual.

 

L’acte va ser molt emotiu i ens va fer recordar la gran persona i mestre que fou en Jaume, gràcies als escrits que van llegir tant els seus companys de Departament com la Direcció del centre. 

 

Vam recordar alguns dels millors moments que vam tenir la sort de compartir amb en Jaume, algunes anècdotes de viatges i sortides o alguna conversa a la cantina del bar. En Jaume era una persona apassionada en tot allò que feia, amant de la muntanya, del cinema, de la terra i de la mar, aquella mar que tant estimava i que tanta energia positiva li transmetia. 

Tots aquells que hi érem presents vam recordar amb nostàlgia la darrera festa que vam celebrar al l’IES, per celebrar el 20è aniversari del centre i en què en Jaume fou l’encarregat d’animar el ball amb les seves habilitats musicals.

 

Així mateix, aquest moment va ser l’elegit per inaugurar una nova zona del nostre pati que s’ha redissenyat perquè sigui un espai per al record i la reflexió S’han col·locat blocs de marès en semicercle, recordant una petita àgora, just al davant d’un arbre que vam sembrar divendres i una escultura que han dissenyat alguns alumnes del centre i que properament es col·locarà al centre d’aquest espai.

 

A reveure, Jaume!