5.9 Normalització lingüística


Dimarts 30 de maig s’ha fet la cloenda del projecte de Voluntariat Lingüístic engegat de bell nou al nostre centre. Una trentena de participants que han assistit de forma constant, durant el 2n esplai de tots els dimarts i els dijous, han pogut gaudir de fer una activitat compartida fora del centre.
 
Hem començat el dia passejant pel mercat d’Artà. Llavors, hem fet una visita a la Institució Pública Antoni Maria Alcover. Per acabar, hem fet un recorregut per les escultures gegants dels personatges més emblemàtics de les Rondalles que decoren aquest mes els carrers i places de Manacor.
 
Des de la Comissió lingüística volem agrair la implicació de totes i tots els que hi han participat!
Fins l’any qui ve!

 

Sant Antoni 2022 – Concurs de gloses

Aquest any tampoc no hem pogut celebrar els tradicionals foguerons de Sant Antoni. De totes maneres, ens hem reinventat i hem preparat un concurs de gloses per a tots els grups del centre.

Cada grup ha fet gloses amb dues temàtiques: COVID i tema lliure. Després, cada grup ha aprofitat l’hora de tutoria per votar aquelles gloses que els han agradat més i ha sortit un grup guanyador per a cada nivell. Els guanyadors han han estat premiats amb una bossa ben virguera (1r i 2n ESO) o una subscripcció a l’Spotify (la resta de grups).

A continuació podeu veure el fogueró que hem muntat amb les gloses guanyadores i els grups corresponents.

 

La Comissió Lingüística és l’encarregada de vetllar pel compliment del projecte lingüístic de centre i dinamitzar les activitats d’aprenentatge a partir del voluntariat lingüístic. A més de donar a conèixer diverses activitats relacionades amb la llengua i la cultura catalana, aquest curs posam en marxa el PROJECTE: “Afina la llengua”, amb el compromís de tot el professorat i amb l’objectiu de millorar les competències i capacitats del nostre alumnat en llengua escrita.

 

 

Enguany, l’IES Sineu ha celebrat la Diada de Sant Jordi amb una gran varietat d’actes. Com cada any, el Departament de català ha organitzat les següents activitats:

Fotoreclam per commemorar el 60è aniversari del primer tom del Diccionari català-valencià-balear.

Exposició dels treballs realitzats per l’alumnatde 1r, 2n, 3r i 4t d’ESO (paraules en desús,
poesia negra i microrelats)

Projecte Aina: tant el professorat com l’alumant han pogut donar la seva veu per al Projecte Aina.

Torneig Paraulògic: hi han pogut participar tant l’alumnat de 3r d’ESO fins a 2n de batxillerat i cicles com el professorat.

Selecció i exhibició de material audiovisual fet amb motiu de la Diada.

Tres paradetes:

Paradeta de llibres d’autors dels quals enguany se’n celebra el centenari o aniversari: Gabriel Ferrater, Joan Fuster i Miquel Costa i Llobera.
Paradeta de venda de llibres.
Paradeta de venda de roses pro-viatge d’estudis de 4t d’ESO.

El dia ha acompanyat i ha estat un plaer poder gaudir de totes aquestes activitats tan ben preparades en un ambient festiu i de retorn a la normalitat.

  •  

    rbt
  •  

    rbt