Les cúpules de Leonardo

Avui l’alumnat de 2n d’ESO ha participat en un taller anomenat “Les cúpules de Leonardo”..

Amb un espectacular material, hem pogut construir estructures ideades per Leonardo da Vinci.

A partir de diferents patrons geomètrics -presents al Codex Atlanticus-podem aixecar “cúpules autosostenibles”: els seus elements no necessiten cap element d’unió. El principi és “l’estructura recíproca” de Leonardo, és a dir, l’acoblament tridimensional de peces de fusta que es donen suport mútuament.

Ho sabies?

Leonardo da Vinci (Vinci, 15 d’abril de 14522 -Amboise, 2 de maig de 1519) va ser un polímata florentí del Renaixement italià. 

Tal vegada una bona part del món coneix a Da Vinci només per pintar la Mona Lisa i L’Últim Sopar però va ser alhora pintor, anatomista, arquitecte, paleontòleg, artista, botànic, científic, escriptor, escultor, filòsof, enginyer, inventor, músic, poeta i urbanista. Així es va convertir en l’arquetip de l’home del Renaixement. La seva capacitat per combinar art i ciència, simbolitzada pel seu dibuix d’un home completament proporcionat amb els braços estesos dins d’un cercle i un quadrat, conegut com l’Home de Vitruvi, el va convertir en el geni més innovador de la història.