Sortida a l’espai creatiu Sant Marc

Els alumnes d’Educació Plàstica de 4t d’ESO han estat endinsant-se dins l’apassionant món del gravat durant les darreres setmanes. El gravat és una disciplina artística (com la pintura, escultura o fotografia) menys coneguda, que consisteix en treballar una planxa de fusta o linòleum amb eines de metall tot creant un dibuix, aquest després s’estampa damunt paper tantes vegades com l’artista vulgui.

Una de les activitats programades pel departament d’Educació Plàstica ha consistit en visitar el taller de l’artista Marc Vidal, un impressionant espai creatiu anomenat Espai Sant Marc situat a la plaça d’es Mercadal, ben al centre de Sineu. Dins aquest estudi, Marc Vidal ha creat la seva extensa obra, la qual li ha atorgat prestigi internacional, ja que ha exposat a molts països, des d’Alemanya i França fins al Japó o la Xina.

Durant els dos dies que va durar l’activitat (24 i 25 de març), en Marc va desvetllar als nostres alumnes alguns dels secrets millor guardats de l’estampació xilogràfica, sempre dins un ambient relaxat i càlid. Realment va semblar que ens havíem traslladat a un «atelier» parisenc de la Belle Époque, tot un luxe!

Gràcies pel bon treball i la paciència, Marc.