Mobilitat Erasmus a Taranto (Itàlia) – Resum tornada

Hem pogut realitzar amb èxit la segona mobilitat del projecte Erasmus “Together we Write the History of Future”, que va començar durant el curs 2020-21 conjuntament amb escoles de Polònia i d’Itàlia. Les activitats realitzades en aquesta ocasió ens han duit a Taranto, a la zona de Puglia, Itàlia. Des de dia 28 de novembre fins al 2 de desembre, 8 alumnes de 4t ESO han estat, junt amb altres 8 estudiants polacs, convivint amb famílies italianes, assistint a classe i participant en els diferents tallers organitzats. A més de reconsiderar el tema de la sostenibilitat i els 17 objectius de l’Agenda 2030, han treballat en l’elaboració d’un guió cinematogràfic basat en un relat distòpic creat per ells mateixos. El resultat final, un curtmetratge que serà filmat per ells mateixos, podrà ser visualitzat en acabar el projecte, a la darrera mobilitat.

Aquests dies passats ens han deixat un regust d’hospitalitat, de bon menjar i un record de llocs increïbles. Hem visitat el Castell Aragonès de Taranto, tres poblacions destacades a la vall d’Itria (Alberobello, Locorotondo i Martina Franca) i hem pogut gaudir en directe de la creació de la famosa ceràmica de Grottaglia. Classes, feina, tallers, sortides i molts de bons moments que no oblidarem.