Aprenent de periodistes, nou projecte a les classes de 3r

Zoe Clara Supervia Strunz, 3r ESO E

Els grups de 3r d’ESO de l’IES Sineu, a l’àrea de llengua catalana i literatura, hem començat una nova situació d’aprenentatge on nosaltres mateixos ens convertim en periodistes. Marta Bergas, periodista d’IB3 televisió, va enviar-nos un vídeo retant-nos i animant-nos a fer aquest projecte.

Per tal d’introduir els diferents gèneres periodístics es faran diferents tipus d’activitats a l’aula i, amb l’ajuda i guiats pel professorat, anirem investigant per poder realitzar les nostres produccions.

Aquestes activitats es faran de forma individual i també en grup i s’ha començat per treballar la notícia. En aquest cas, en grups de tres i amb el títol «què passa al centre?» hem començat elaborant titulars reals, sobre fets ocorreguts a l’institut, i després, a partir d’aquests mateixos titulars, hem fet una notícia. Per això, hem hagut d’investigar pel nostre compte, entrevistant diferents alumnes i docents, i també llegint la informació apareguda als diferents taulells del centre. Quines activitats es faran al segon trimestre? Haurem d’esperar per descobrir-ho, tot i que ja podem preveure alguna cosa, ja que l’objectiu final del projecte és treballar els diferents gèneres periodístics per tal de poder crear un diari escolar.