El voluntariat lingüístic, entre les activitats de dinamització de l’IES Sineu

Es crea un nou voluntariat per ajudar l’alumnat amb dificultats amb el català.

Francina Pernia Corró, 3r ESO E

Catalina Pericàs, coordinadora del projecte, juntament amb altres professors del departament de català i amb la col·laboració de la dinamitzadora lingüística, han organitzat un voluntariat lingüístic amb l’objectiu d’ajudar a aprendre català a aquells alumnes que més ho necessiten.

El passat desembre es van fer les primeres reunions per explicar el projecte i poder ser voluntari.

Aquesta activitat es duu a terme al segon esplai dels dimarts i dijous, a la part coberta del pati interior. Els voluntaris, que han de cursar segon d’ESO o un curs superior, s’organitzen en petits grups i es reuneixen amb un aprenent; aquesta estona xerrarran de diferents temes, com per exemple, comentaran les vacances, l’esport que practiquen, què fan durant el seu temps lliure… sempre guiats pel professorat responsable.

En tot moment es pretén respectar els aprenents, així que mai no se n’han de riure de les errades que puguin fer, sinó que se’ls ha de corregir amb respecte i de la millor manera.

L’objectiu final és poder ajudar aquells alumnes nouvinguts o bé que tenen dificultats amb la nostra llengua, i fer del català una llengua viva i de comunicació en tot moment.