Nou ERASMUS a l’IES Sineu

Es tracta d’un projecte intergeneracional entre alumnes del centre i els majors del taller de memòria de Sineu i la residència.

Aina Ramis Rebassa, 3r ESO E

Aquest curs escolar l’IES SINEU s’ha afegit a un nou Erasmus voluntari per a l’alumnat de 2n i 3r d’ESO. Les organitzadores d’aquest projecte són Anna Casas, del departament de Plàstica, i Àngels Batle, d’Orientació. Es tracta d’un intercanvi entre generacions, i la tasca que haurà de fer l’alumnat serà diferent segons el nivell escolar. Els de 2n hauran de fer un treball de camp, a partir de preguntes ja elaborades, que hauran de contestar amb la persona major. En canvi, a 3r hi ha dos tipus d’activitats: l’alumnat de plàstica pot optar a fer un projecte del museu es Baluard a partir de la descripció que la gent major faci, i saber-ho expressar en un paper de manera creativa. L’altra activitat seria per a l’alumnat que no faci plàstica, i aquests farien activitats amb la gent major del taller de memòria de Sineu i de la residència, que es duria a terme els dimarts.

Els treballs finals poden permetre l’alumnat a fer un viatge a algun país europeu el curs vinent, tot i que encara no es coneixen molts de detalls, depenent de la subvenció que doni la Conselleria d’Educació. Independentment del viatge, l’objectiu del projecte és poder treballar amb gent major i que les dues generacions gaudeixin aprenent juntes.