Participació de l’IES Sineu en el programa Erasmus amb dos instituts de Como i Legnano (Itàlia)

Aquesta setmana 21 alumnes de 4t d’ESO i de 1r Batxillerat de l’IES Sineu participen en el programa Erasmus+ amb dos instituts de secundària de Como i Legnano (Llombardia, Itàlia)

Nou alumnes de Legnano i dotze de Como estan allotjats a casa del nostre alumnat i participen del dia a dia del nostre centre, tot assistint a classes regulars i participant en tallers pensats específicament per a ells. Totes aquestes activitats tenen com a eix conductor el fet d’aprofundir en la consciència social del treball col·laboratiu, la solidaritat i la resolució de conflictes mitjançant la mediació i la cibermentoria amb l’objectiu de posar en marxa recursos cívics per millorar les relacions socials.

Es tracta d’una nova mobilitat que s’ha de dur a terme entre el març i novembre del 2023 del projecte d’acreditació que té l’IES Sineu per al període 2021-27. El mes d’octubre tornarà un grup de 15 alumnes per tal de concloure les estratègies d’aprenentatge per formar persones més solidàries, tolerants i cíviques.

Entre les activitats que han dut a terme aquests dies hi destacam tallers sobre xarxes socials, cibermentoria i mediació, activitats a la biblioteca, tallers de tote bags, d’educació física, de llengua i cultura catalanes , etc…

A més, han pogut conèixer més bé el territori amb sortides a Ciutat, a Sóller i el Port de Sóller, a la vila de Sineu (amb la rebuda oficial a l’Ajuntament i una visita guiada pel poble i pel mercat) i una sortida a la finca pública de Son Real.

Esperam que això sigui l’inici d’una estreta col·laboració que es pugui mantenir en els següents cursos.