Estalquim a l’IES Sineu

Una alumna de 3r ESO F, na Marta Ferrer, va ser seleccionada per participar al programa ESTALQUIM, un projecte organitzat per la UIB i l’Associació de Químics de les Illes Balears per desenvolupar la vocació científica en nines i nins amb especial talent en el camp de la Química. Enguany, com a segon any, na Marta ha pogut mostrar als seus companys alguns dels experiments realitzats durant el projecte, juntament amb la col·laboració dels organitzadors del programa que han vengut fins a l’IES Sineu. Els experiments varen ser tot un èxit i els alumnes varen gaudir aplicant els coneixements adquirits durant el curs. Alguns dels experiments que més els varen agradar varen ser aquells que varen emprar nitrogen líquid per refredar objectes quotidians i observar com canviava el seu comportament amb la temperatura, i gel sec amb el qual varen poder observar un canvi d’estat poc freqüent, la sublimació, creant bombolles a partir d’un material sòlid.