Restauració d’una barraca de carboner a Binifaldó

Un grup d’alumnes de 1r d’ESO de l’IES SINEU, juntament amb alumnat de 2n de Batxillerat que cursa l’assignatura de Geologia i Ciències de la Terra, feren una estada de dos dies (30 i 31 març) al Camp d’Aprenentatge de Binifaldó, amb la finalitat de reconstruir una barraca de carboner. Varen treballar, també, aspectes bàsics de biodiversitat, geologia i conservació del seu entorn, a partir de diverses fitxes de vegetals elaborades per l’alumnat de Biologia de 1r de Batxillerat. L’estada també va servir per ajudar a retirar branques caigudes dels camins, així com millorar una canaleta que el passat temporal va fer malbé.


Tot aquest treball s’emmarca dins el Projecte d’Aprenentatge i Servei (APS) Serra de Tramuntana, organitzat pels departaments de Biologia-Geologia i Geografia i Història i Educació Plàstica.


A més d’aquestes tasques, un grup de 1r d’ESO de l’optativa Recursos Digitals, està elaborant un perfil de la Serra de Tramuntana, disseny gràfic per ordinador amb el qual es realitzarà un plafó amb els cims principals, per posar al pati exterior de l’institut, des d’on es pot veure la Serra. També se’n podria posar un al pati de Rodamilans i un altre dins el poble, despesa que anirà a càrrec de l’Ajuntament de Sineu.


Des del centre escolar agraeixen el transport en bus al Consorci Serra de Tramuntana, i a tota la comunitat educativa l’esforç per poder dur a terme aquesta estada.