Mobilitat a Polònia i Finalització Projecte

Del 27 al 31 de març 2023 s’ha dut a terme la darrera mobilitat dins el projecte “Together we write the History of the Future”, en la qual 8 alumnes que cursen actualment 4t ESO  i 2 professores varen viatjar a Gdynia (Polonia) on varen coincidir amb els alumnes i professores de l’escola de Taranto (Italia). 

Allà es varen desenvolupar diferents tallers i actuacions basats en aspectes socials i econòmics dels objectius de sostenibilitat de l’Agenda 2030. Es varen visualitzar els diferents PSA (Public Service Announcement – anunci de servei públic) que els alumnes havien preparat prèviament. Es van enregistrar diferents cançons amb temàtica social escrites pels mateixos alumnes. Es va tenir l’oportunitat de visitar el Science and Technology Park de Gdynia, on empreses reals varen mostrar les darreres novetats respecte a noves tecnologies (realitat virtual, impressores 3D, disseny industrial). Com a darrera activitat important, es va finalitzar la filmació del curtmetratge basat en una història distòpica que els alumnes del projecte havien escrit. 

A més a més, varen tenir l’oportunitat d’un enriquiment cultural (amb les visites a Gdańsk, Sopot i Gdynia), gastronòmic (amb la degustació de menjars típics com els “pierogi”), personal (convivència amb famílies locals) i lingüístic (la llengua de comunicació va ser l’anglès amb tots els participants, però també es van aprendre expressions quotidianes en polac). 

Una experiència excepcional, motivadora i molt valuosa per a tothom.