Col·loqui amb l’escriptora Laura Gost

El Club de Lectura de l’IES Sineu té una cosa per contar…

28 d’abril. 11’50 hores. Arriba a l’institut na Laura Gost, l’escriptora de la novel·la El món es torna senzill que havíem estat llegint i treballant al nostre Club de Lectura. Nerviosos, expectants. Sabem d’ella que ja fa un grapat d’anys que es dedica a l’escriptura i al món de la comunicació, que ha guanyat nombrosos premis (El Premi Art Jove de Literatura, tornejos de dramatúrgia i un Goya. Sí, sí, un Goya a Millor Curtmetratge d’Animació per Woody & Woody).

I, a més de saber tot això, l’hem llegida. Coneixem la seva meravellosa prosa perquè la darrera lectura del nostre Club ha estat la seva segona novel·la (El món es torna senzill) i alguns ja havíem llegit la primera, La cosina gran, també molt recomanable. I ara resulta que ha arribat ella, la seva autora, i podrem comentar i parlar amb ella. Sí, sí, de tu a tu.

Són les 12,15 hores. Comença el col·loqui. La presentació de les coordinadores de Biblioteca i aquella taula, amb un ram de flors, un cobretaula de randa i una muntanya dels seus llibres ens fa ser conscients de la importància d’aquell moment. Arriba el moment en que ella comença a parlar i la naturalitat i senzillesa de na Laura Gost fan que desapareixin tots els nervis que teníem. De sobte, tot flueix i a la nostra biblioteca només hi tenen cabuda  les ganes d’aprendre, l’amor per la lectura i l’admiració cap a ella. Ha arribat el moment de demanar tot el que volem saber (que és molt!) i ella ens contesta totes les nostres preguntes, lentament, mirant-nos als ulls i creant un clima molt familiar que ens fa sentir molt a gust a tots.

Gairebé una hora i mitja després, toca aturar la xerrada (tot i que encara ens hagués quedat corda). És el moment de les fotografies, les signatures de llibres i el piscolabis. Agraïments i petons. Sabem que hem viscut un moment molt especial i, per això, volem agrair aquí tot el que na Laura Gost ens ha ensenyat. Hem sortit motivats i més convençuts que mai de la força que tenen les paraules i la literatura de remoure consciències, de generar aprenentatges, de fer persones més humanes i d’ensenyar-nos a viure més intensament. En paraules de la protagonista de El món es torna senzill: “les persones poc detallistes en la manera de parlar corren el risc de tornar-se poc detallistes en la manera de viure”.

GRÀCIES, LAURA, en nom de totes i tots.

Ha estat un plaer tenir-te avui a l’IES Sineu. Ens has deixat petjada!