Descobreix el Programa d’Intercanvis Lingüístics “Sprechen wir Deutsch! – On va parler français” amb l’IES SINEU

En l’IES SINEU, ens entusiasma presentar el nostre programa d’experiència formativa que impulsa intercanvis amb centres educatius de territoris de parla alemanya o francesa.Estem encantats de compartir que el nostre centre ha estat seleccionat entre tots els centres de les Illes Balears per a participar en un programa educatiu excepcional. Aquesta oportunitat ens permet oferir intercanvis en els quals, gràcies a aquestes ajudes, podem cofinançar els programes, fent-los molt més accessibles econòmicament.

Els nostres intercanvis durant el curs escolar 2022-2023 (Posa l’enllaç a la pàgina web del 2023-2024) amb els centres Schulzentrum Geschwister Scholl de Bremerhaven i Gymnasium Blankenese de Hamburgo van permetre involucrar un total de 27 estudiants de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat. 

Durant el curs escolar 2023-2024 (Posa l’enllaç a la pàgina web del 2023-2024), tenim planificats altres dos intercanvis emocionants, aquesta vegada amb estudiants de 3r d’ESO, 4t d’ESO i 1r de Batxillerat amb els centres Schulzentrum Geschwister Scholl i el centre Evangelisch Stiftisches Gymnasium de Gütersloh.

Els objectius concrets d’aquest programa són clars:

  • Desenvolupament de Competències Lingüístiques: Fomentem l’aprenentatge actiu de la segona llengua estrangera (2LE) per consolidar les habilitats lingüístiques dels nostres estudiants.
  • Enriquiment Cultural a través d’Intercanvis: Afavorim la comprensió i l’enriquiment cultural mitjançant intercanvis amb centres de parla alemanya.
  • Aprenentatge Significatiu: Generem experiències d’aprenentatge que abasten aspectes geogràfics, històrics, naturals, culturals i literaris de les zones participants en els intercanvis.
  • Promoció de la Convivència entre cultures: Creem oportunitats perquè els nostres alumnes viatgin, aprenguin i conviuen amb altres estudiants d’un altre país, enriquint-se mútuament.

És important destacar que aquestes mobilitats no serien possibles sense la col·laboració del cos docent de l’IES SINEU, dels estudiants i, sobretot, de la col·laboració de les famílies. Totes aquestes mobilitats consisteixen en una visita al centre d’Alemanya i una visita a Mallorca, on els alumnes conviuen amb famílies per posar en pràctica els coneixements teòric-pràctics de llengua adquirits a l’institut d’origen.

Aprofiteu aquesta oportunitat única per explorar noves llengües i cultures. Trieu alemany com a assignatura optativa pot obrir-vos portes a aprendre aquesta llengua i poder participar en aquest emocionant programa d’intercanvis. Animeu-vos a formar part d’aquesta aventura educativa que us permetrà créixer, aprendre i descobrir noves perspectives, allargant les vostres fronteres més enllà de les aules. Us esperem amb els braços oberts a aquesta experiència enriquidora!

En cas de dubtes o preguntes, posau-vos en contacte amb el coordinador del programa que us atendrà amb molt de gust. 

Coordinador: Salvador Alberola 

Correu: salberola@iessineu.net