UN GRUP D’ALUMNES PARTICIPA AL PROGRAMA ERASMUS+ D’INTERCANVI A POLÒNIA

Un grup d’alumnes de 3r i 4t viatgen fins a Gdynia ( Polònia)

De dia 15 a dia 19 de gener del 2024 un grup d’alumnes de 3r i 4t d’ESO de l’IES Sineu, que havien participat en un treball, el curs anterior, basat en entrevistes a persones majors sobre la seva infantesa i joventut, varen viatjar a Polònia. Forma part d’un programa d’intercanvi finançat per l’unió Europea: ERASMUS+.

Dia 14 de gener partiren de l’aeroport de Palma cap a Varsòvia; en arribar, agafaren un autobús cap a Gdynia (una de les tres ciutats on es produïren les activitats). Els alumnes quedaren durant una setmana a la casa del seu company d’intercanvi; després, aquests alumnes polonesos viuran la mateixa experiència a les cases dels alumnes mallorquins.

A partir de dia 15 de gener es feren les següents activitats:

Conèixer el centre American Elementary School i el centre dels seniors. Els alumnes varen entrar en contacte amb els majors de Polònia. Varen conèixer i participar en els seus costums i balls.

També anaren amb bus fins a Gdansk per conèixer la ciutat, les vistes panoràmiques i visitar el museu de la WWII

Un altre dia, anaren a Sopot i feren una gimcana per conèixer la ciutat.

Finalment visitaren el Gdynia Science Center on hi havia molts de jocs relacionats amb la ciència.

Cal dir que sempre varen estar acompanyats per dos professors de l’IES i de l’AES.

L’alumnat participant va manifestar estar molt content d’aquest viatge, ja que va ser una bona i enriquidora experiència. Ara ja esperen amb moltes ganes els seus companys polonesos, que vindran el mes de març a Mallorca.

Toni Valle Bonet 3rC