Wir heißen euch herzlich Willkommen am IES Sineu!

Donem la benvinguda a l’alumnat d’intercanvi d’alemany del Schulzentrum Geschwister Scholl de Bremerhaven

Avui, 19 de febrer de 2024, donem la benvinguda a un grup de 14 alumnes i dues professores, Ricarda i Lola, procedents del centre alemany Schulzentrum Geschwister Scholl de Bremerhaven, dins del marc del programa d’intercanvis “Sprechen wir Deutsch” de la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca de les Illes Balears. Aquesta oportunitat ens permetrà compartir experiències i coneixements entre el nostre alumnat i l’alemany.

Durant aquesta setmana, l’alumnat alemany estava interessat en conèixer millor el nostre sistema escolar i les sortides professionals a la illa per la qual cosa els hem preparat diversos tallers centrats en aquest dos temes, proporcionant-los una visió més àmplia de les seves opcions futures. Així, esperem enriquir-nos mútuament amb les seves perspectives i experiències.

A més, l’alumnat alemany serà acollit per les famílies de l’alumnat de 3r i 4rt d’ESO  que participa a l’intercanvi. Aquest intercanvi no només és una oportunitat d’aprenentatge lingüístic, sinó també una forma de crear llaços d’amistat i comprensió entre cultures.


Durant la seva estada a Mallorca, els alumnes també tindran l’oportunitat de descobrir la rica història i la bellesa natural de la illa. Visitarem llocs d’interès turístic i cultural com les ruïnes de Pollentia, Alcúdia, Pollença, el cap de Formentor, Valldemossa, Sóller i el port de Sóller. A més, per aprofundir en la cultura local, els alumnes prepararan picnics temàtics amb els seus companys i companyes alemanys per conèixer millor la gastronomia dels dos llocs.

La setmana culminarà amb una festa de cloenda el dijous, 22 de febrer, a les 19.00-19.30, on les famílies i l’alumnat podran compartir les seves experiències i celebrar l’èxit d’aquest intercanvi enriquidor. Serà un moment per recordar i valorar les connexions fetes durant aquesta meravellosa setmana d’integració cultural i aprenentatge mutu. 

Expressam el nostre més sincer agraïment a tots els participants, així com a les famílies, per la seva disposició i entusiasme. Confiam que aquest intercanvi resulti en una experiència memorable per a tothom i que les seves aportacions continuen enriquint les nostres vides a llarg termini. 

Que comenci una setmana plena de connexions i aprenentatge mutu!

Bis bald! fins aviat!

Departament d’Alemany de l’IES SINEU