Visita a l’escola de mestres d’aixa per part del cicle de FPGB Electricitat

El mestre d’aixa és l’ofici consistent en la construcció de vaixells de forma artesanal utilitzant com a materia prima la fusta. És considerat un ofici tradicional i d’artesania que s’ha anat perdent a causa de la industrialització i de la introducció d’altres elements de fabricació.

L’alumnat del cicle formatiu de grau bàsic d’electricitat i electrònica varen visitar l’escola taller de mestres d’aixa del Consell de mallorca on varen rebre una acurada explicació de com funciona, de com es fan, milloren i arreglen els vaixells.
La recuperació d’oficis antics és una part molt important de l’aprenentatge de generacions futures i, a més un aspecte molt important dins la transversalitat de l’aprenentatge, a més de coneixes estris i metodologies constructives antigues que tenen molta repercussió a l’actualitat.