Viatge d’intercanvi d’alemany cap a Bremerhaven!

L’IES Sineu es complau a informar sobre l’èxit de la darrera mobilitat del programa educatiu d’intercanvis “Sprechen wir Deutsch – On va parler français” de la Conselleria d’Educació i Universitats amb l’institut d’ensenyament públic alemany Schulzentrum Geschwister Scholl, situat a Bremerhaven. Aquest programa, que va tenir lloc del 15 al 20 de juny de 2024, va comptar amb la participació dels professors Paula Petrus i Salvador Alberola i alumnat de 3r i 4rt d’ESO de l’assignatura d’alemany. Es tracta d’un retorn de la visita que ens varen fer de Bremerhaven al febrer del 2024. 

El dissabte 15 de juny, els alumnes i professors van arribar a l’aeroport de Bremen i van anar amb transport públic fins a Bremerhaven, on van ser rebuts pels alumnes del Geschwister Scholl. Seguidament vam gaudir d’una visita guiada per la ciutat per conèixer els principals punts d’interès.

El diumenge 16 de juny l’alumnat va tenir temps lliure amb les famílies d’acollida, però molts d’ells es varen ajuntar per fer activitats tots junts. Entre les activitats proposades hi havia la visita al Klimahaus, passejades per la platja de Cuxhaven i d’altres excursions suggerides per les famílies.

El dilluns 17 de juny, el programa va començar a les 9:00 h i els participants es van trobar a l’escola per assistir a un taller sobre “Treballar a Europa, oportunitats sense fronteres”. A les 12:00 h, van fer una visita al port amb una passejada en vaixell d’una hora pel port de Bremerhaven. A les 19:00 h, l’alumnat va tenir l’oportunitat de veure l’obra “Emilia Galotti” de l’autor alemany Lessing on gràcies a la música i a la dramatització de la trama alguns varen aconseguir seguir el fil conductor de la història.

El dimarts 18 de juny, a les 10:00 h, van visitar l’exposició immersiva “Fischereihafen 360°”, sobre la història de la pesca a Bremerhaven que va anar seguida d’una degustació de panets amb peix empanat o envinagrat. A les 12:45 h, van visitar el Museu Alemany de la Emigració on van poder posar-se en la pell d’emigrants que van partir d’Europa cap a Amèrica del Nord, Sud i fins a Austràlia. Aquest viatge els ha permès entendre els motius que poden dur a una persona a emigrar, les conseqüències i fins i tot experimentar en quines condicions viatjaven i que els passava quan arribaven als Estats Units. 

El dimecres 19 de juny, van realitzar una excursió a Bremen on l’alumnat va fer grups mixtos i van poder recórrer els principals llocs d’interès de la ciutat com el barri de Schnoor, la catedral, les estàtues dels músics de Bremen i varen haver de respondre preguntes relacionades amb aquests temes de societat i cultura alemanya. A les 17:00 h, es va celebrar una festa de cloenda amb una xerrada sobre l’emigració a Alemanya càrrec de Begoña i Isabel, que concretament van parlar sobre els treballadors espanyols dels anys 60 i els nous immigrants del 2024. Tot plegat acompanyat d’un sopar multicultural en el qual els alemanys varen menjar paella i els mallorquins Bratwurst

El dijous 20 de juny, els alumnes de Sineu van aprofitar que el seu vol sortia d’Hamburg per realitzar una darrera visita cultural a Hamburg. Allà ens esperava una sorpresa: l’auxiliar de conversa d’enguany: Philipp Jung. Durant aquesta visita el professorat de Sineu va organitzar una visita guiada pel centre de la ciutat i finalment l’alumnat va tenir l’oportunitat de visitar un dels museus més premiats del món: Miniaturwunderland. Es tracta d’un museu en el qual es pot visitar tot el món en miniatura.

Aquest intercanvi ha ofert una oportunitat única per als nostres alumnes de conèixer la cultura alemanya, millorar les seves habilitats lingüístiques i establir llaços internacionals. Estem molt satisfets de l’èxit d’aquesta experiència enriquidora i inoblidable.

Per a més informació, podeu contactar amb el IES Sineu.

salberola@iessineu.net

IES SINEU Departament d’Alemany