Article Díngola

L’alumnat de 3r. i 4t. d’ESO de l’IES Sineu ha participat a un projecte del Programa Cooperació – Centres Educatius per a la Ciutadania Global i Transformadora. Aquest projecte de 2 cursos acadèmics té com objectiu crear consciència crítica en el nostre alumnat. Per aconseguir aquest objectiu durant aquest primer curs s’ha format al nostre alumnat en les eines bàsiques de debat gràcies a l’associació de debat de les Illes Balears i a l’associació Alianza Solidaridad Baleares. Durant quatre mesos el nostre alumnat ha rebut formació en les tècniques de debat amb una temàtica comuna com és la de si el turisme a les Illes Balears és sostenible o no. Una vegada realitzada aquesta formació s’ha creat una lliga de debat interna entre els diferents grups que va concloure en un acte final on 4t. ESO D i 3r. ESO B, els dos grups guanyadors varen competir entre sí en una final on es va mostrar de forma clara l’aprofitament de la formació rebuda i on finalment 4t. ESO D va resultar guanyador de la primera Lliga de Debat de l’IES Sineu. També es va aprofitar l’acte per repartir diferents mencions especials individuals. Alguns dels nostres alumnes participaran el curs vinent també en la Lliga de Debat estatal representant a les Illes Balears.