Xerrades informatives i formatives sobre l’ús inadequat de les xarxes socials

Avui s’han fet a l’IES les primeres dues de les quinze “Xerrades informatives i formatives  sobre l’ús inadequat  de les xarxes socials” per  a 1r i 2n ESO. 

Es tracta d’un programa pilot de prevenció de riscos pel mal ús de les xarxes socials, engegat per la Coordinació de Policies Tutors de la Conselleria i  els encarregats de fer-les seran policies tutors de diferents municipis de Mallorca. Entre els seus objectius primordials hi ha els de conscienciar el nostre alumnat sobre els perills i les problemàtiques derivades del mal ús que els/les adolescents fan de les noves xarxes socials. 

S’han tractat aspectes com el perill de penjar fotos  sense permís a les xarxes o fer enregistraments d’altres companys/es dins del centre. També se’ls han explicat els perills de tenir comptes en aquestes pàgines sense autoritzacions dels pares. A continuació, l’alumnat ha escrit allò que havien après a la xerrada en uns post-its. 

Aquestes jornades han fer palès la necessitat d’engegar un canvi intern en la normativa referent a la utilització dels telèfons mòbils al centre.