JA TENIM ELS GUANYADORS DEL CERTAMEN LITERARI DE NADAL

Moltes gràcies a tots els alumnes que hi han participat i a l’Associació de famílies de l’Ies Biel Martí per la seva col.laboració. Aquí podreu llegir els treballs premiats. Què dirien els personatges del pessebre si puguessin xerrar?

Obres guanyadores:

Jo estava tan tranquil·la fins que van arribar aquests “okupes” i es van instal·lar sense permís a casa meva. Aquest deu ser el motiu pel qual venen tants pastors a l’estable a adorar un nadó acabat de néixer. Ja en tinc prou amb el pesat del bou, perquè em venguin uns humans tocanassos a empipar a casa!  

SA MULA

Josep Eloi Rubiales, 1rESO


Bon dia. Soc un camell, i crec que a la gent no els importen  els nostres sentiments. Ens fan carregar centenars de kilos de coses cada dia, i no em donen un descans. Això és un missatge a tots els camells del món, HEM DE FER UNA VAGA. No puc suportar carregar-ho tot, i estic segur que tu tampoc. Si et vols unir a aquesta vaga, vine el dijous a aquesta direcció a les 12:00 AM.

Avinguda de literalment en mig del desert, 22.

UN CAMELL

Leo Romeo Butcher, 1r ESO


Fa més de 2000 anys que estic ajagut  devora un fillet que no creix, una senyora que hauria de tenir tenir més rues que l’escorça d’un arbre, i un home més mort que la pell de les teves sabates, però bonu, faig bromes amb sa vaca i es benet, els hi dic que sóc més caparrut que una mula. I em fa tanta por que me caigui s’àngel damunt! Bonu, jo ja no tenc res més a contar. Bé, sí, que estic un poc cansat d’estar tota sa meva vida a la dreta del bon Jesús. No podria estar a l’esquerra i mirar-me el riuet de paper albal? Però no, sempre mirant cap a sa paret! ja estic fart.

ES BOU

Pau Pons, 2n ESO


Hola, soy el cuarto rey mago. Nadie sabe de mí porque sucedió algo en el viaje, os voy a contar. El viaje comenzó bien, pero no sé por qué me tocó caer en la desgracia y el olvido. Todo empezó a torcerse cuando pasamos por el desierto. Íbamos en camellos y estaba todo preparado, pero nos pilló desprevenidos una gran tormenta de arena. No podía ver nada y empecé a alejarme del grupo sin darme cuenta. Todo se fue al garete cuando mi camello se torció el tobillo. Me desorienté y al parar la tormenta estaba perdido y no sabía hacia dónde ir. Al final llegué a un pequeño pueblo de pastores, y por ahora sigo allí con una vida tranquila, pero sin ser importante ni conocido. Esta es la historia en la cual yo, el cuarto rey mago, me perdí y no alcancé la historia para ser recordado. 

EL CUARTO REY MAGO

Xaloc Ramírez, 2nESO


N’estic ben fart de menjar mandarines, galetes i, fins i tot, croquetes de ca, no em donen de beure mai i estic ben aixaragat. M’agafen d’un bosc, m’omplen a menjar bo ni be podrit per després obligar-me a fer la digestió. A COPS DE BASTÓ! A mi l’any que ve que no em cerquin, fins aquí arrib, cerqueu un altre tronc amb ulls capaç de cagar regals!

EL CAGATIÓ

Carlota Garriga, 3r ESO


¿Y este iba a ser el día más bonito de mi vida? ¡Pero si ni siquiera tiene mis ojos! Debí de haber roto con ella nada más decirme que estaba embarazada de Dios. Siento como que tengo más cuernos que el buey.

SAN JOSÉ

Ulises Morales Moya,Formación Profesional Básica, 2n.


¡Fui tan hermoso! ¡El musgo más verde de todo el valle! Las ranas se peleaban para poder tomar el sol encima de mí. Hasta que un día… ¡Zas!, me arrancaron de raíz. 

Y ahora, en vez de cantarinas ranas, 

estoy bajo un hombre que no para de cagar. Cada año le pido que se aparte, ¡pero ni me contesta!, ¡será maleducado! 

Y si eso no fuese suficiente, me estoy marchitando, la única agua que hay es muy extraña, brilla mucho, pero no hidrata. Yo, porque soy fuerte y puedo aguantar, pero… ¿y los pobres patitos? 

¡Se morirán de sed! Lo peor de todo, sin duda, es cuando me encierran en esa caja durante casi un año, me apachurran entre una casa y un arbolito que no habla. Creo que está muerto, ¡qué asco!, ¿acaso no saben que las plantas muertas transmiten enfermedades?

EL MUSGO

Adrià Icart, 2n de Batxillerat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>