Participació de l’IES Sineu al curs “Sistema educatiu finlandès, totes les etapes”

Des de fa anys, el sistema educatiu finlandès ha estat objecte d’anàlisi i ha servit com a model per a molts altres països, atesos els excel·lents resultats acadèmics que l’alumnat d’aquest país nòrdic ha aconseguit a diverses proves de diagnòstic internacionals, entre elles les proves PISA.

Per aquest motiu, l’IES Sineu ha participat en un curs intensiu sobre el sistema educatiu d’aquest país. El cap d’estudis, Pere Gelabert, ha representat el centre i ha fet una estada del 27 d’agost al 3 de setembre per poder aprendre i observar com funciona l’educació allà.

El curs va ser impartit per l’Institut Borgo Folkakademi (Porvoo) i es van tractar totes les etapes del sistema: preescolar, infantil, secundària, batxillerat i universitària.

Les classes teòriques es van complementar amb visites pràctiques a centres de cada etapa en què els director/a ens va rebre, ens va mostrar el centre i va respondre les nostres preguntes.

L’experiència va ser molt enriquidora pel fet de poder experimentar en primera persona el dia a dia als centres educatius. A més dels centres de secundària i de batxillerat, la visita a la Facultat de Pedagogia de Hèlsinki va ser molt productiva perquè ens van explicar com es formen els mestres i els pedagogs finlandesos.

Tota aquesta formació va anar acompanyada de visites culturals i a l’entorn natural, un fet necessari per poder entendre la societat i la cultura d’un país tan llunyà i diferent del nostre.