Llibres, Roses i Història: l’IES Sineu celebra Sant Jordi

El llibre de lectura obligatòria que s’ha llegit al segon trimestre a 3r d’ESO, les maletes d’Auschwitz, ha servit perquè l’alumnat s’hagi vestit amb els colors del lloc més trist del món.
Com en molts de centres educatius, Sant Jordi és una data ben assenyalada al calendari del departament de Llengua i Literatura Catalanes de l’IES Sineu. A part de llibres i roses, el centre ha organitzat exposicions a partir de diferents treballs realitzats per l’alumnat del centre.


Enguany, en alguns nivells educatius, el llibre de lectura obligatòria ha estat l’eix a partir del qual s’han elaborat alguns dels treballs exposats. A 1r d’ESO ha estat Charlie i la fàbrica de xocolata la lectura que ha permès elaborar el racó més dolç de l’exposició i Les maletes d’Auschwitz, lectura de 3r d’ESO, ha possibilitat una exposició de fotografies que corprenen pel significat que traspuen. I és que han estat els mateixos alumnes i també el professorat, que s’han posat dins la pell dels protagonistes de la història i han immortalitzat alguns dels moments més emotius que s’hi narren.
Knollings literaris, poesia visual feta per l’alumnat de 1r de Batxillerat i mots a partir dels símbols de la taula periòdica són altres dels treballs que aquests dies romandran exposats a l’entrada del centre.


També Joan Fuster ha estat protagonista, per Sant Jordi, a l’IES Sineu. Recordem que a les Illes Balears es va declarar el 2022 com a Any Joan Fuster, per commemorar el centenari del seu naixement. Per això, l’alumnat de 2n d’ESO ha elaborat lapbooks de la vida i l’obra de l’escriptor i també s’han seleccionat alguns dels seus aforismes per posar a les roses que han venut els alumnes de 4t.
La inauguració d’aquesta exposició va ser divendres 21 i, durant el pati, Mateu Ferrer, alumne de 4t D, va demostrar que està fet tot un discjòquei professional.

Bona diada de Sant Jordi a tothom.

L’editorial del llibre “Les maletes d’Auschwitz” se n’ha interessat i ha publicat les següents fotografies també a la seva web. https://www.gruplector62.com/llibres/les-maletes-dauschwitz/95469/