Participació a les XXXIV Olimpades nacionals de física

Aquest cap de setmana passat, Tomeu Rotger Miller, alumne de segon de batxillerat del nostre centre, ha participat a la XXXIV Olimpada nacional de física. Hi anava com a representant de les Illes Balears després d’haver quedat primer a la fase local celebrada dia 11 de febrer. A la delegació de les Illes Balears també hi anava Jan Cardell Moll, alumnes de Menorca que va quedar segon a la fase local.

L’olimpiada va consistir en una prova pràctica on els alumnes havien de muntar un circuit per estudiar la fosforescència d’un material i una part teòrica on els alumnes havien de resoldre tres problemes proposats. En total hi havia 100 participants i Tomeu va aconseguir medalla de bronze.

A part de la realització de les proves, els alumnes varen poder gaudir d’una visita a l’aeròdrom As Rozas on es posen a prova diferents models d’avió, una visita al castro de Viladonga i una visita guiada per la ciutat de Lugo. 

L’experiència va ser molt positiva perquè va permetre als alumnes gaudir de la física i conèixer altra gent amb inquietuds semblants. Des del primer moment hi va haver molt bon ambient i el cap de setmana va tenir un ambient molt festiu.

Enhorabona Tomeu!