Ab nach Hamburg! Partim cap a Hamburg! Intercanvi d’alemany de 1r de batxillerat amb Hamburg

El 24 de maig un grup de 12 alumnes i dos professors de l’IES Sineu han agafat un avió dirigit cap a la ciutat d’Hamburg on faran un projecte educatiu d’intercanvi amb l’institut “Gymnasium Blankenese”. Durant aquesta setmana els alumnes s’allotjaran a casa d’un/a alumne/a alemanya per aprendre de prop com viu una família alemanya.  Aquest intercanvi, juntament amb el realitzat amb Bremerhaven al febrer, han sigut cofinançats pel programa Educatiu “Sprechen wir Deutsch – On va parler français” de la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca de les Illes Balears i organitzats pels integrants del subdepartament d’Alemany de l’IES SINEU: Isabel Borràs, Eduard M. Laguna i Salvador Alberola. 

Durant aquesta setmana l’alumnat participarà a activitats de caire cultural com visites guiades per la ciutat, visites a museus, passeig per l’Elba en vaixell, però sobre tot, posaran en pràctica els seus coneixements de llengua alemanya amb els seus companys i companyes d’intercanvi així com amb les seves famílies d’acollida. Aquesta mobilitat està contextualitzada com a situació d’aprenentatge, ja que l’alumnat elaborarà un diari de l’intercanvi durant la seva estada per poder reflectir sobre les experiències interculturals viscudes les quals hauran de plasmar en la memòria i una presentació oral de l’intercanvi.

El grup d’alemanys ens tornaran la visita del 18 al 25 de juny gràcies a la col·laboració del professorat, de l’alumnat d’alemany i les seves famílies sense la qual tot això no seria possible. 

Tots els aprenentatges fets seran reflectits en el producte final que serà la pàgina web (enllaç a la web) dels intercanvis 2022-2023 en la qual es trobarà informació sobre Es Pla, presentacions de l’alumnat i professorat participant, l’escola i les aficions, els programes culturals, les presentacions fetes per l’alumnat i una reflexió final a fi de millorar tots aquells detalls susceptibles de millora per part de l’organització. 

Gaudiu l’estada i, fins i tot, aprofiteu molt l’experiència!

Salvador Alberola i Isabel Borràs