Intercanvi Erasmus+ IES Sineu-American Elementary School de Gdynia (Polònia)

Un grup de 15 alumnes de 3r i 4t d’ESO de l’IES Sineu i dos professors han partit avui cap a una nova aventura educativa en col·laboració amb l’American Elementary School de Gdynia, Polònia, dins del marc del programa d’Acreditació Erasmus+. 

Durant la setmana del 14 al 20 de gener, els estudiants tendran l’oportunitat de conviure amb famílies poloneses i aprendre en un ambient internacional.

El programa Erasmus+ ofereix als estudiants la possibilitat d’explorar noves cultures, establir connexions i treballar en projectes significatius. En aquesta ocasió, els objectius de la mobilitat se centren en fomentar la relació amb les generacions més grans i impulsar la solidaritat i la competència intercultural i digital, a l’hora que aprendran sobre la història, la cultura i la societat d’aquesta ciutat, veïna de Gdansk, ciutat amb un llegat cultural i històric de primera magnitud dins del context europeu.

Totes les activitats han estat planejades curosament i es posarà especial èmfasi en els següents objectius:

 1. Establir relacions estretes a nivell intergeneracional:
 • Promoure el diàleg i la comprensió entre els joves i les persones majors de la comunitat.
 • Compartir experiències i coneixements entre diferents generacions.
 1. Promoure la solidaritat amb la comunitat de la tercera edat:
 • Participar en activitats de voluntariat que beneficiïn la comunitat local.
 • Desenvolupar un sentiment de responsabilitat social i consciència comunitària.
 1. Promoure la competència Intercultural:
 • Participar en intercanvis culturals amb els amfitrions.
 • Aprendre i apreciar les diferències i semblances entre cultures diverses.
 1. Promoure la competència digital intergeneracional:
 • Col·laborar amb persones majors per millorar les seves habilitats digitals.
 • Facilitar la transferència de coneixements tecnològics entre generacions.

Com a exemples de les activitats en les quals participaran, hi podem destacar les activitats conjuntes amb l’Associació de Gent Gran de Gdynia (redacció de poemes i taller de fotografia), la visita al Museu de la Segona Guerra Mundial de Gdansk, el taller de cuina tradicional polonesa al Centre de Dia de Gdynia, la dansa com a eina per gaudir d’una vida sana i els tallers de tasques domèstiques amb gent major.

Aquesta experiència enriquidora no només contribuirà al creixement personal dels estudiants, sinó que també reforçarà els vincles entre la joventut i la gent gran, tot fomentant una comunitat més cohesionada i solidària.

L’IES SINEU agraeix el suport continuat de la comunitat educativa i espera que aquesta oportunitat de mobilitat internacional amb l’American Elementary School de Gdynia sigui només el principi d’altres èxits acadèmics i experiències enriquidores per als seus estudiants.