Intercanvi amb l’institut alemany Evangelisch Stiftisches Gymnasium de Gütersloh: Un èxit rotund!

Del 5 al 11 de maig, l’IES Sineu ha tingut el plaer d’acollir un grup d’alumnes i professores de l’institut alemany Evangelisch Stiftisches Gymnasium de Gütersloh, en el marc del programa d’intercanvi en el marc del programa “Sprechen wir Deutsch – On va parler français”, cofinançat per la Conselleria d’Educació de les Illes Balears. Aquest programa té com a objectiu fomentar l’intercanvi cultural i lingüístic entre centres educatius de parla alemanya i/o francesa.

Un programa ple d’activitats

Els alumnes alemanys van arribar a Palma el passat 5 de maig i van ser rebuts amb gran alegria per les seves famílies d’acollida d’Es Pla. Durant la seva estada, van participar en un programa d’activitats complet i enriquidor. El primer dia, van ser rebuts per Pere Gelabert, el cap d’estudis, i van tenir l’oportunitat de conèixer l’institut i el poble de Sineu. A continuació, van realitzar diverses excursions per Mallorca, visitant indrets emblemàtics com Valldemossa, la possessió de Miramar, Sóller, Port de Sóller, les ruïnes de Pol·lentia, Alcúdia, Pollença, Cap de Formentor, les platges de Muro, Santanyí, Es Pontàs, la Colònia de Sant Jordi, la platja d’Es Carbó, el castell de Bellver, la catedral de Palma i la ruta dels miradors.

Un projecte intercultural

A més de les excursions, els alumnes van tenir l’oportunitat de treballar junts en un projecte intercultural molt interessant: la realització d’un llibre de receptes en alemany i castellà. Aquest llibre serà un record per a les famílies de les dues escoles i un testimoni de la fusió de cultures que s’ha produït durant l’intercanvi.

Un agraïment a tothom

Volem aprofitar aquesta ocasió per agrair a tots els que han fet possible aquest intercanvi: a la Conselleria d’Educació per la seva cofinanciació, a les professores Marina i Katja de l’institut alemany per la seva dedicació i entusiasme, als alumnes i les famílies dels dos centres per la seva implicació i per haver fet d’aquesta experiència un èxit rotund, i a tot el personal de l’IES Sineu per la seva col·laboració, especialment al professorat del departament d’alemany que ha col·laborat i companys i companyes d’altres departaments com ara Francesc Pérez i Gemma López juntament amb l’equip directiu. 

Un intercanvi d’aquestes característiques posa de manifest la importància dels programes de mobilitat educativa internacional per a la formació dels nostres alumnes. A través d’aquestes experiències, els joves tenen l’oportunitat d’aprendre noves llengües, conèixer noves cultures, obrir la seva ment i adquirir valors com la tolerància, el respecte i la convivència.

Els nostres amics alemanys van marxar el dissabte 11 de maig al matí, deixant-nos un gran record i un munt d’amistats per a tota la vida. Sens dubte, aquest ha estat un intercanvi inoblidable per a tots els participants!

Salvador Alberola

salberola@iessineu.net

Cap del subdepartament d’Alemany de l’IES SINEU