Tourism and Sustainability in European coastal areas

TOURISM AND SUSTAINABILITY IN EUROPEAN COASTAL AREAS

El projecte té una durada detres cursos escolars, després d’una pròrroga a causa del COVID, 2020-2021 i 2021-2022 i 2022-2023. Va dirigit a alumnat de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat amb l’objectiu general de conscienciar en la importància de crear un nou model turístic que se centri en els requisits de la sostenibilitat mediambiental i turística per lluitar contra l’impacte negatiu del turisme de masses.

L’alumnat implicat viatjarà als altres països per tal de treballar de forma conjunta en el projecte, per conèixer els seus companys de tasca i també per millorar el seu nivell d’anglès i conèixer les diferents cultures.

Aquesta associació està formada per escoles i centres de secundària de 5 països (Itàlia, Portugal, Grècia, Croàcia i Alemanya) que, al llarg dels dos cursos de durada, treballaran diversos aspectes de l’economia, la sostenibilitat i el patrimoni de cada país.

Durant les mobilitats es farà una posada en comú dels continguts treballats i es treballarà en equip per dur el projecte endavant. 

Durant el curs 2020-2021 es varen fer activitats online.

Per al curs 2021-22 hi ha previstes les següents trobades, si la pandemia ens ho permet:

  • Brac (maig 2022). Trobada de tots els centres amb alumnes per tractar el següent tema: la importància del patrimoni cultural de la UNESCO, la competitivitat hotelera i el funcionament del turisme sostenible.

  • Inca (juny 2022). Trobada de tots els països per tal de tractar el tema: la reducció de l’impacte negatiu del turisme en relació a les intervencions fetes per la política local i regional.

Per al curs 2022-23 hi ha previstes les següents trobades, si la pandemia ens ho permet:

  • Creta (octubre 2022). Trobada de tots els centres amb alumnes per tractar el següent tema: Presentació del turisme de cada país i la importància de la conservació del patrimoni històric i cultural.  

  • Sicília (novembre 2022). Trobada de tots els centres amb alumnes per tractar el següent tema:  la sostenibilitat i els recursos necessaris per desenvolupar-la. També s’estudiarà la manera de fer els hotels més sostenibles.

  • Madeira (març 2023). Trobada de tots els centres amb alumnes per tractar el següent tema: la intervenció individual per contribuir en la sostenibilitat turística.

  • Nordenham (maig 2023). Trobada de tots els països per tal de tractar el tema: l’impacte negatiu del turisme sobre el mar en relació al turisme de creuers.

Student presentation: TOURISM in MALLORCA

MEETING a BOL – BRAÇ –  CROACIA – maig 2022

Durant 6 dies l’alumnat de primer de batxillerat i el professorat acompanyant ha participat a la trobada de tots els països participants en el projecte al petit poble de Bol, a l’illa de Braç de Croàcia.

Han realitzat activitats acadèmiques aprenent com es fa una entrevista, pensant les preguntes per després poder entrevistar a personatges importants de la zona relacionats amb el turisme. També han realitzat activitats culturals visitant diferents llocs històrics i naturals de la zona.

Ha sigut una gran experiència. 

MEETING a INCA – MALLORCA –  ESPANYA – juny 2022

Durant 6 dies l’alumnat de primer de 4t ESO i 1r de Batxillerat juntament amb el professorat ha acollit a tots els països participants en el projecte.

1r dia – Benvinguda al centre amb la demostració de balls tradicionals a càrrec dels Revetlers des Puig d’Inca. Visita a les zones del nostre centre i Presentacions de les diferents escoles.

2n dia – Tallers de preparació de taula rodona ROUND TABLE – workshop Erasmus . 

-Presentació de Economia circular del departament de Sostenibilitat de Gardens Hotels

3r dia –  Visita cultural a Palma a la Seu i al Palau de l’Almudaina. També ens vàren acollir l’associació social Palma XXI per explicar-nos la seva lluita i acords aconseguits contra els megacreuers. – Presentation Palma XXI Erasmus+ against megacruises

També vàrem dinar al Celler Sa Premsa per tastar plats típics mallorquins.

4t dia – Visita a la Platja de Formentor i taller de fotografia i estudi de l’ecosistema marí i la importància de protegir-lo amb la ONG fundació Arrels Marines.

-workshop pictures sub – GALERIA DE FOTOGRAFIES SUBMARINES

5è dia – Visita a l’Ajuntament d’Inca Taula Rodona amb el Conseller de Medi Ambient Miquel Mir, Damià Gomis de la UIB, Alice Weber de l’Ajuntament d’Inca i Mar Muñoz del GOB. Va ser una gran oportunitat per conèixer les entitats convidades i la seva tasca, així com veuen la sostenibilitat en el turisme de la nostra zona. 

-Here you are some videos of the roundtable:

6è dia – Darrer dia amb visita a les zona propera a Inca, el poble de Caimari, avaluació de la setmana i despedides dels visitants.

Hem gaudit molt de l’aprenentatge i de compartir experiències amb els diferents països !!

MEETING a RETHYMNO – CRETA –  GRÈCIA – octubre 2022

Durant la setmana del 2 al 9 d’octubre l’alumnat del projecte ha anat a Rethymno, Creta, a la trobada del projecte Erasmus on s’ha treballat la Cultura i el turisme als diferents països participants. 

– Student presentation: Culture and Tourism in Mallorca-Spain 

MEETING a MODICA – SICÍLIA – ITÀLIA novembre 2022

Durant la setmana del 6 al 13 de novembre l’alumnat del projecte ha anat a Modica, Sicília, a la trobada del projecte Erasmus on s’ha treballat els Productes locals i la sostenibilitat als diferents països participants. 

-Presentació: Local products Mallorca-Spain

-Recepta de crespells i robiols: Crespell and Robiols receipt

 
 

MEETING a CALHETA – MADEIRA – PORTUGAL març 2023

Durant la setmana del 4 al 11 de març l’alumnat del projecte ha anat a Calheta, Madeira, a la trobada del projecte Erasmus on s’han analitzat els Resultats de les enquestes sobre turisme i sostenibilitat a la gent turista, treballadors del sector i locals de Mallorca i s’han comparat amb els dels diferents països participants. L’alumnat ha fet una gran feina per extreure conclusions i fer una presentació amb tot esl aspectes analitzats i estudiats. 

Presentació: Enquestes sobre turisme sostenible Mallorca-Spain

 

MEETING a NORDENHAM – ALEMANYA maig 2023

Durant la setmana del 7 al 14 de maig l’alumnat del projecte ha anat a Nordenham, Alemanya, a darrera trobada del projecte Erasmus+ on s’han fet activitats de tancament mostrant els Videos amb conclusions dels temes tractats a cada país sobre Sostenibilitat i turisme. L’alumnat ha intercanviat experiències i ha fet una gran feina d’anàlisi final. 

Video:  Environmental organizations working with TOURISM  Mallorca-Spain

POSTERS exposats de cada meeting realitzat durant el projecte Erasmus+