5.10 Medi Ambient

La Comissió Ambiental de l’IES Sineu té com a objectiu impulsar l’educació ambiental i les bones pràctiques ambientals de tota la comunitat educativa. Per aquest motiu, es proposen dinàmiques  a tots els nivells educatius per a la millora de la sostenibilitat ambiental i es fomenta la conscienciació  de tota la comunitat educativa en la millora ambiental. Les intervencions educatives en aquest àmbit varien des de concursos, exposicions, xerrades, activitats de recerca o sortides.

Durant aquest curs s’ha duit a terme un projecte per a la creació d’ecosistemes propis de les Illes Balears. Per dur-ho a terme han col·laborat diferents cursos de nivells distints. Per això els alumnes de Ciències Aplicades a l’Activitat Professional de 4t ESO i els alumnes d’ALTER han realitzat una reforestació d’unes 150 espècies propis del bosc mediterrani. Per altra banda els alumnes de Cooperació i Serveis a la Comunitat de 3r ESO juntament amb els de CAAP de 4t ESO han realitzat una zona humida amb la creació d’una bassa que serveix per afavorir la presència d’ocells limícoles i d’insectes pol·linitzadors. Finalment els alumnes de 2n de Tecnologia han construït cases-niu per afavorir la presència d’aus en la zona i que ajudin a combatre plagues com la processionària. Aquest projecte ha participat als premis d’Ecoinnovació de la Fundació Endesa 2023.

Alumnes de 4t ESO han participat a la 8a edició del concurs de vídeos de prevenció del tabac en joves. Aquest vídeo ha estat realitzat dins l’assignatura de Ciències Aplicades a l’Activitat Professional i ha estat Coordinat per la Comissió de Salut i la Comissió Ambiental. A més de la realització del vídeo, s’han fet a classe xerrades i tallers relacionats amb la prevenció del consum del tabac.

L’IES Sineu ha guanyat la fase autonòmica del premi Zinkers de la Fundació Repsol  en la categoria secundària, pel seu compromís per la sostenibilitat i els objectius de desenvolupament sostenible relacionats amb el  canvi climàtic. El treball presentat es un recull de les accions que duim a terme per tenir un centre més sostenible, el foment de la conscienciació medioambiental, el foment de la biodiversitat i la lluita contra el canvi climàtic.

Els alumnes de Ciències Aplicades a l’Activitat Professional de 4t ESO han elaborat un còmic sobre l’illa de Cabrera per participar al concurs de còmics i relats “ESTIMA CABRERA”. El concurs havia de mostrar els valors culturals i medioambientals de l’illa. Per  a la realització del treball, s’ha comptat amb l’assessorament de la Comissió Ambiental del centre.

La Pirata Bonny i el tresor de Cabrera

 
3r ESO D
 

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és 20211112_125100-1024x768.jpg

 
2n ESO C
 

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és 1636992206245-1024x1024.jpg

 
2n ESO E
 

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és IMG_20211117_121304-1024x769.jpg

 
1r ESO I
 

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és 7CB5EA28-A29C-4618-8394-2E7E29B7CF05-1024x768.jpeg

 
3r ESO H
 

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és IMG_20211122_131754-1024x768.jpg

 
2n ESO PMAR
 

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és IMG_20211129_080210-1-1024x768.jpg

 
1r ESO E
 

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és foto-1024x768.jpeg

 
3r ESO A
 

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és EB24C595-C4BB-4CD7-AD91-C61FD722E913-1024x768.jpeg

 
3r ESO H (desembre)
 

 

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és 20211130_102436-1-1024x768.jpg

 
2n ESO H
 

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és IMG_20211124_101517_694-1-1024x759.jpg

 
2N ESO G
 

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és IMG_20220118_131623-1-1024x768.jpg

 
1r ESO A
 

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és 20220126_093829-1024x768.jpg

 
2n ESO D
 
Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és 20220128_092425-1-1024x768.jpg

 

 

  Contingut de l’acordií

3r Premi al Certamen de Vídeo de Medi Ambient Carnet Jove 2020

L’alumnat de l’assignatura de Ciències Aplicades a l’Activitat Professional (C.A.P) de 4t ESO D, E i P han obtingut el 3r premi en el Certamen de Vídeo de Medi Ambient Carnet Jove 2020 pel vídeo QUIN MÓN VOLEM?.

Aquest concurs té la finalitat principal de contribuir a augmentar el coneixement i la conscienciació respecte del medi ambient en sentit ampli, així com del canvi climàtic, el desenvolupament sostenible i d’altres, i incentivar mesures responsables.

El vídeo ha estat valorat molt positivament per la comissió avaluadora del certamen per la seva tècnica i el seu missatge.

La realització del vídeo ha estat promoguda per la Comissió Ambiental del centre.

Enhorabona!

Aquests són els alumnes de l’assignatura de 4t ESO, Ciències Aplicades a l’Activitat Professional, que varen elaborar el vídeo que es va enviar al concurs. Aquest vídeo formava part d’un ampli projecte d’investigació de les principals amenaces ambientals del planeta i la producció final va ser el video realitzat de forma grupal mitjançant la tècnica stop-motion.


 

 

Puntuació concurs ECOAULA 2022-23

 

Primer Premi a l’IES Sineu vers el Desenvolupament Sostenible

El projecte d’ambientalització presentat per la Comissió Ambiental de l’IES Sineu ha estat guardonat amb el primer premi, dotat de 3000 euros, dels Premis Centres Educatius vers el Desenvolupament Sostenible del Govern de les Illes Balears per al curs 21-22. Aquest premi està organitzat per la Conselleria de Medi Ambient i Territori i es troba emmarcat dins el Programa de Centres Ecoambientals. Els altres centres guardonats han estat: amb el segon premi, dotat de 2000 euros, IES Bendinat i el tercer premi, dotat de 1000 euros, CEIP ses Bassetes. Enhorabona!Contingut de l’acordií

2n premi al concurs “ESTIMA CABRERA”: Sortida al Centre de Visitants de Cabrera a la a Colònia de Sant Jordi”

Els alumnes de Ciències Aplicades a l’Activitat professional de 4t ESO DEP han visitat el Centre de Visitants de Cabrera que es troba localitzat a la Colònia de Sant Jordi. Aquesta visita és el premi obtingut per la participació al concurs escolar “ESTIMA CABRERA” amb la realització del vídeo “STOP PLÀSTICS”.  A la visita els alumnes han pogut conèixer la situació ambiental del Parc i les mesures de protecció que s’hi estan realitzant. També han fet una visita a la zona d’aquaris on estan representats els diferents hàbitats aquàtics que podem trobar a Cabrera amb les seves principals espècies de peixos, crustacis, mol·luscs, meduses… Finalment, hem pujat fins al terrat per poder visualitzar les vistes de la costa i l’illa de Cabrera.

 

Participació al concurs Estima Cabrera.

Els alumnes de Ciències Aplicades a l’Activitat professional amb l’assessorament de la Comissió Ambiental, han participat al concurs escolar ESTIMA CABRERA amb la realització d’un vídeo que il·lustra una activitat de recollida de plàstics a les platges de les Illes Balears.  Aquest concurs està convocat pel Parc Nacional Maritimoterrestre de Cabrera amb l’objectiu de conscienciar de la necessitat de preservar els nostres espais naturals i sobre tot fomentar la reducció de la generació de residus que contaminen les nostres aigües i afecten greument totes les espècies marines.

Podeu visualitzar el vídeo al següent enllaç:

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és Captura-de-Pantalla-2022-04-30-a-les-7.44.37-1.png

 

 

Participació al Certamen de Vídeo de Mediambient Carnet Jove 2021

Els alumnes que cursen l’assignatura de Ciències Aplicades a l’Activitat professional de 4t ESO han participat al Certamen de vídeo de Mediambient convocat per l’Institut Balear de la Joventut. Aquest concurs té la finalitat de fomentar el coneixement i la conscienciació respecte del medi ambient en sentit ampli o centrar-se en aspectes més concrets com ara el canvi climàtic, el desenvolupament sostenible o d’altres, així com per incentivar mesures responsables. El vídeo presentat amb el títol ” LA DEGRADACIÓ DELS RESIDUS” mostra el temps que triguen a degradar-se cada un dels residus per intentar conscienciar de la necessitat de reciclar-los correctament i sobre tot fomentar la reducció dels residus generats. 

A continuació podeu veure el vídeo:

L’alumnat de l’assignatura de Ciències Aplicades a l’Activitat Professional ha realitzat un vídeo en què es pot veure el canvi que ha sofert una zona del nostre pati en el període 2016-2022 gràcies a aquest projecte. Enhorabona per la feina feta!

Versió en català:

Versió en castellà:

 

Els alumnes de Ciències Aplicades a l’Activitat Professional: Mikel Mantxola, Tatiana Buchanan i Núria Torres de 4t ESO han participat al concurs de pòsters i clipmetratges de prevenció del consum de tabac en els joves, convocat per la Conselleria de Salut i Consum, l’Associació Espanyola contra el Càncer i l’Associació Balear d’Infermeria de les Illes Balears. Aquesta activitat ha estat coordinada per la Comissió Ambiental i la Comissió de Salut del centre. Per realitzar aquesta activitat els alumnes han tengut 5 sessions de prevenció del consum de tabac on s’han fet xerrades, debats, activitats i visionat de documentals. El vídeo realitzat, intenta mostrar, de forma metafòrica, la gran quantitat de substàncies nocives que estan presents en el tabac i que realitzen un gran dany a la salut ja que són impossibles de detectar.